Perinteiset ribsit

Perinteiset ribsit

Perinteiset ribsit

Joidenkin mielestä ribsejä ei missään nimessä saa esikeittää ennen grillaamista (pääasiallisena perusteluna käytetään lihan makuaineiden häviämistä veteen). Ei liene mikään ihme, että tätä dilemmaa pohditaan urakalla suomalaisten grillien ääressä (ja luonnollisesti myös netin ruokablogeissa), kun asiasta ei ole saavutettu yksimielisyyttä edes barbecuen synnyinsijoilla Amerikan Yhdysvalloissa. Kahden keittiössä ribsit esikeitetään ja omasta mielestäni lihasta tulee tällä tavoin ihanan pehmeää ja mehevää. Kokeile, jos uskallat! ;D

Perinteiset ribsit

 • n. 3 kg ribsejä eli porsaan luullista kylkeä
 • n. 2 l vettä + 1–2 lihaliemikuutiota
 • 2 dl ketsuppia
 • 1 ½ dl tummaa muscavadosokeria
 • ¾ dl omenasiiderietikkaa
 • ½ dl siirappia
 • 2 tl nestemäistä savuaromia
 • 1 tl chilijauhetta
 • ½ tl sinappijauhetta
 • ½ tl valkosipulijauhetta
 • ¼ tl sipulijauhetta
 • 1 rkl maissitärkkelystä (+ 1 rkl vettä)

Ota ribsit huoneenlämpöön noin tunti ennen keittämistä. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi ja mausta lihaliemikuutioilla. Nosta ribsit kiehuvaan veteen. Mikäli ribsit eivät mahdu kokonaisina kattilaan, leikkaa ne kahteen osaan. Vettä tulee olla sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä todella miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia (todennäköisimmin keittoaika on kuitenkin lähemmäs puoltatoista tuntia). Älä kuitenkaan keitä liian pitkään, jotta ribsit pysyvät koossa vielä grillaamisenkin ajan.

Ribsien kiehuessa valmista barbecue-kastike. Lisää kaikki ainekset (maissitärkkelystä lukuun ottamatta) kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Nosta ribsit keitinvedestä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Valele barbecue-kastiketta ribsien pintaan molemmin puolin (kastiketta saa laittaa ihan reilulla kädellä). Kypsennä grillissä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Mikäli kastiketta jää yli, sen voi tarjoilla ribsien kanssa dippikastikkeena.

Perinteiset ribsit

 

, , ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: