Pulled pork

Pulled pork

Pulled porkin eli nyhtöpossun suosio ei näytä minkäänlaisia hiipumisen merkkejä. Hyvä niin, sillä se on törkeän hyvää ja kaiken lisäksi melkoisen edullista ruokaa. Kahden keittiössä on viime vuosina valvottu useampikin yö paistomittaria vahdaten. Olemme kypsentäneet niin kassleria, kinkkua kuin lapaakin, mutta ehdottomasti mehevin nyhtöpossu valmistuu luullisesta lavasta.

Pulled pork

 • 3 kg porsaan luullista lapaa
 • 4 rkl hienoa merisuolaa
 • 4 rkl tummaa muscavadosokeria
 • 2 rkl paprikaa
 • (2 tl nestemäistä savuaromia)

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja nosta se ison foliopalasen päälle.

Sekoita suola, sokeri ja paprika keskenään. Hiero noin puolet mausteseoksesta kauttaaltaan lihan pintaan.

Paista 220-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes lihan pinta on ruskistunut. Ota liha pois uunista ja laske uunin lämpötila 120 asteeseen. Jos haluat käyttää savuaromia, niin tässä vaiheessa voit kaataa savuaromin lihan päälle. Kääri folio tiiviisti lihan ympärille. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin 10 tuntia, kunnes lihan keskelle työnnetty paistomittari näyttää 89 astetta.

Kaada paistoliemi talteen. Revi lämmin liha kahdella haarukalla riekaleiksi. Poista nahka, luu ja mahdollinen ylimääräinen rasva. Sekoita loput mausteseoksesta lihan sekaan. Kaada lopuksi paistoliemi lihan joukkoon ja sekoita.

Barbecue-kastike

 • 1 dl omenasiiderietikkaa
 • 100 g ketsuppia
 • 80 g tummaa muscavadosokeria
 • 75 g sinappia
 • 50 g tomaattipyreetä
 • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
 • 1 lihaliemikuutio
 • ½ tl suolaa
 • ¼ tl mustapippuria
 • ¼ tl cayannepippuria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.