Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Kirpeästä raparperista huolimatta tämä piirakka on todella makea (kiitos siitä kuuluu kondensoidulle maidolle eli maitotiivisteelle), joten pieni palanen todellakin riittää makean himon taltuttamiseen.

Raparperipiirakka

Pohja:

  • 200 g gluteenittomia keksejä
  • 75 g voita

Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Vuoraa tarvittaessa käyttämäsi vuoka leivinpaperilla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 190-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:

  • 4 raparperin vartta
  • 3 rkl vettä
  • 1 prk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 limen mehu

Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Laita raparperin palat ja vesi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneitä. Valuta raparpereista irronnut neste tiheän siivilän (tai harsokankaan) läpi. Anna jäähtyä.

Sekoita kondensoitu maito ja keltuaiset keskenään. Lisää joukkoon raparpereista valutettu neste ja limemehu.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Laske uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista kakkua noin 15 minuuttia. Piirakka on kypsä sitten, kun vuokaa heiluttaessa täyte hytisee, mutta ei ”aaltoile”. Anna piirakan jäähtyä vuoassa ennen reunojen irrottamista.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: