Klementiinikakku

Klementiinikakku

Klementiinikakku

Leivoin viikonlopun mökkireissulle kakun, joka ei välttämättä kaipaa jääkaapin viileyteen. Harmittavasti kakku painui keskeltä kasaan, mutta mehevyyteen sillä ei ollut vaikutusta. Myös testaamani voikuorrutteen kanssa oli jonkinlaisia ongelmia, joten alla on perinteisen ja helposti valmistuvan tomusokerikuorrutuksen ohje.

Mikäli sitrushedelmien hyödyntäminen kokonaisuudessaan ei pelota, niin kannattaa tsekata myös appelsiinikakun resepti.

Klementiinikakku

Kakku:

  • 400 g klementiinejä
  • 6 kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 250 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Pese klementiinit huolellisesti ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan vettä sen verran, että klementiinit peittyvät. Keitä klementiinejä puolitoista tuntia. Anna klementiinien jäähtyä, jonka jälkeen halkaise ne. Poista mahdolliset siemenet. Soseuta klementiinit kuorineen päivineen (sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa).

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut klementiinit vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Sekoita leivinjauhe mantelijauhon sekaan ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 40–60 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen reunojen irrottamista.

Kuorrute:

  • 2–3 dl tomusokeria
  • 2–3 rkl klementiinistä puristettua mehua

Sekoita tomusokerin joukkoon klementiinimehua sen verran, että seoksesta tulee levittyvä, mutta paksu. Levitä seos kakun päälle.

Karamellisoidut klementiiniviipaleet:

  • 2–3 klementiiniä
  • n. ½ dl vettä
  • 2–3 dl sokeria

Pese klementiinit huolellisesti ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua, kunnes sokeri on sulanut. Lisää klementiiniviipaleet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes klementiinit ovat pehmenneet. Nosta klementiiniviipaleet talouspaperin päälle jäähtymään. Asettele jäähtyneet viipaleet kakun päälle.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: