Maapähkinäiset cookiet

Maapähkinäiset cookiet

Maapähkinäiset cookietHelppoja ja herkullisia! Voiko cookielta oikeastaan muuta toivoa…?

Maapähkinäiset cookiet (14–16 keksiä)

  • 250 g maapähkinävoita
  • 1 ½ dl kookospalmusokeria tai muscovadosokeria (*)
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Vatkaa sokeri ja kanamunat vaahdoksi. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Sekoita kaurahiutaleet, ruokasooda, vanilja ja suklaarouhe keskenään; lisää kosteiden aineiden joukkoon puulastalla käännellen. Laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään. (**)

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Muotoile jääkaappikylmästä taikinasta palloja ja nosta ne leivinpaperoidun uunipellin päälle noin 5 cm:n välein. Litistä taikinapalloja hieman kasaan. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleipien reunat ovat vaaleanruskeat.

(*) Sokerin määrää voi hieman vähentää, mikäli maapähkinävoi on sokeroitua.

(**) Taikinaa ei ole välttämätöntä pitää jääkaapissa jäähtymässä ennen paistamista. Huoneenlämpöisestä taikinasta on kuitenkin vaikeampi muotoilla palloja. Huoneenlämpöisestä taikinasta muotoillut pallot tulevat myös leviämään enemmän paistamisen aikana, joten jos haluat mahdollisimman paksuja keksejä, malta jäähdyttää taikina.

Maapähkinäiset cookiet


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: