Kananmunat tomaattikastikkeessa

Kananmunat tomaattikastikkeessa

Kananmunat tomaattikastikkeessa

Ensin keitetään maukas tomaattikastike, jonka jälkeen porisevassa tomaattikastikkeessa kypsennetään kananmunat omissa ”koloissaan”. Lopuksi kaikki lusikoidaan naamariin ja lautanen siistitään leipäviipaleella.

Kananmunat tomaattikastikkeessa (2:lle henkilölle)

 •  2 prk kaltattuja tomaatteja
 • 1 keltasipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 tl sokeria
 • 1 tl paprikajauhetta
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 4 kananmunaa
 • 30 g fetajuustoa

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää kuutioidut tomaatit, tomaattimehu, tomaattipyree, sokeri ja mausteet kasariin. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes kastike on sopivan sakeata.

Tee tomaattikastikkeeseen pieni ”syvennys” kauhalla ja riko kananmuna ”syvennykseen”. Menettele loppujen kananmunien kanssa samalla tavalla. Peitä paistokasari kannalle ja anna kastikkeen kiehua, kunnes kananmunien valkuaiset ovat hyytyneet (keltuaiset voivat jäädä hieman löysiksi). Murustele päälle fetajuustoa.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: