Ruoan perässä pitkin Berliiniä


Torstaipäiväämme Berliinissä voisi kuvailla ruoan perässä pyöräilemiseksi. Aamupäivällä suuntasimme Tiergartenin lävitse Mogg & Melzeriin. Mogg & Melzer sijaitee Scheunenviertelissä Auguststrassella punatiilisessä rakennuksessa, jossa on aikoinaan ollut juutalainen tyttökoulu. Paikka aukeaa arkiaamuisin jo kahdeksalta, mutta leipiä tarjoillaan vasta klo 11.30 alkaen. Saavuimme paikalle vähän ennen yhtätoista ja olimme näin ollen päivän ensimmäiset lounasasiakkaat.

Mogg & Melzer

Pienen odottelun jälkeen eteemme kannettiin reilunkokoiset leivät. Tonin leivässä oli pastramia, juustoa ja majoneesia.

Mogg & Melzer

Omassani oli pulled porkia, avokadoa ja majoneesia.

Mogg & Melzer

Leivät olivat hyviä, mutta ehkä hieman kalliinpuoleisia Berliinin hintatasoon nähden. Vaikka leivissä ei sinänsä ollut mitään vikaa, niin kyllä New Yorkissa tai Bostonissa syö paremman pastramileivän.

Päivän kulutimme Kurfürstendamnin ostosmahdollisuuksiin tutustuen. Alue on pääasiallisesti länsimaisten merkkiketjujen valloittama, mutta Berliinin eläintarhan pääsisäänkäynnin viereen äskettäin avatussa Bikini Berlin Garden -nimisestä ostoskeskuksesta löytyy mielenkiintoisia pikkuputiikkeja. Esimerkiksi kolmannen kerroksen gestalten-nimisessä sisustusmyymälässä kannattaa pistäytyä.

Gestalten

Gestalten

Sen jälkeen, kun olimme vieneet ostossaaliimme hotellihuoneemme turvaan, aloitimme jälleen ruoan perässä polkemisen. Itäisessä Kreuzbergissä sijaitsevassa Neue Markthallenissa pidetään jokaisena torstaina katuruokafestifaalit (Street Food Thursday). Pippalot alkavat klo 17, mutta me olimme perillä vasta puoli seitsemän aikoihin, jolloin halli oli jo tupaten täynnä nälkäisiä ja janoisia ihmisiä.

Street Food Thursday

Meitä oli varoiteltu siitä, että suosituimmat annokset myydään loppuun paljon ennen virallista sulkemisaikaa (klo 22). Paikalla siis kannattaa olla ajoissa. Ruokatarjontaa löytyi Etelä-Amerikkaa ja Australiaa lukuun ottamatta jokaisesta maanosasta. Jos väenpaljous ei kammoksuta, niin paikalle kannattaa ehdottomasti raahautua.

Street Food Thursday

Street Food Thursday

Street Food Thursday

Paluumatkalla poikkesimme ihailemaan ilta-auringon valaisemaa tv-tornia…

Tv-torni

…. ja natsien juutalaistuhojen muistomerkille.

Holocaust Memorial


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: