In Berlin

Kahden keittiö ruokailee kotikeittiönsä sijaan reilun viikon ajan Berliinissä. Lensimme Berliiniin myöhään maanantai-iltana ja tiistaina aloitimme kaupunkiin tutustumisen polkupyörien selästä käsin. Leveärenkaisilla ja pehmeäsatulaisilla pyörillä kelpaa taittaa matkaa Berliinissä, joka on Köpiksen ja Amsterdamin tapaan todellinen pyöräilykaupunki. Tiistainen pyöräilyreittimme vei meidät Berliinin eläintarhalta Tiergartenin vehreyden lävitse Potsdamer Platzille. Ihmettelimme aikamme ihmispaljoutta Sony Centerin lasikupolin alla, jonka jälkeen suuntasimme läheiseen Potsdamer Platz Arkaden -nimiseen ostoskeskukseen ja tarkemmin sanottuna Caffé e Gelato -jäätelökahvilaan.

Caffé e Gelato

Parhaat italialaiset jäätelöt olen lusikoinut suuhuni Italian rajojen ulkopuolella. Caffé e Gelaton jäätelömaut olivat suurimmaksi osaksi perinteisiä, mutta kyllä joukosta löytyi vähän mielikuvituksellisempikin makuyhdistelmä. Sekä jäätelö että kahvi oli joka tapauksessa hyvää.

Caffé e Gelato

Seuraavaksi suuntasimme läntiseen Kreuzbergiin. Marheinekeplatzissa sijaitsevasta Marheineke Markthalle -kauppahallista voi hankkia tykötarpeet vaikkapa pikniklounasta varten: lihaisia leikkeleitä, tummanpuhuvia kirsikoita, aromikkaita juustoja ja pehmeäposkisia persikoita. Saaliin voi nauttia vaikkapa läheisen Viktoriaparkin rinteillä. Viktoriapark on Berliinin korkein mäki, jonka 66 metrin korkeudesta voi ihailla yhtä Berliinin ikoneista eli kaukaisuudessa siintävää TV-tornia.

Viktoriapark

Viktoriapark

Mehringdamnin varrelta löytyy edullista, mutta loistokasta pikaruokaa. Mehringdamn 32:ssa on Mustafa’s Gemüse Kebap, jonka edustalla lienee aina jonkinlainen ihmisjoukko jonottamassa. Mekin asetuimme jonon jatkoksi.

Mustafa's Gemüse Kebap

Hetken päästä edessämme seisova mies kysyi meiltä selvällä suomenkielellä, että olemmeko Suomesta. Hänen mielestään oli outoa törmätä muihin suomalaisiin kebapkioskin jonossa, mutta minusta suomalaisen löytää nimenomaan jonkinlaisen pikaruokaa tarjoilevan paikan läheisyydestä. Hänen berliiniläinen ystävänsä ei suostunut nimittämään Mustafa’s Gemüse Kebapia kaupungin parhaaksi kebap-paikaksi, mutta hänen mielestään se on ehdottomasti yksi parhaista. Kebaphan on syntynyt nimenomaan Berliinissä, joten täällä olettaisi saavan useammastakin paikasta loistokasta kebapia – ainakin meidän mielestä Mustafa’sin kebap oli tähänastisen elämämme parasta.

Mustafa's Gemüse Kebap

Mustafa's Gemüse Kebap

Mustafa's Gemüse Kebap

Samaiselta kadunpätkältä löytyy toinenkin eräänlaisen legendanviitan ylleen saanut ruokapaikka: Mehringdamn 36:ssa on toinen Curry 36:n myymälöistä. Currywurstin lisäksi kyseisestä paikasta saa muunkinlaisia öljyssä kypsyneitä makkaroita.

Curry 36

Paluumatkamme hotellille kulki muun muassa Checkpoint Charlien ja Brandersburgin portin kautta Spree-joelle saakka, jonka mutkia mukailimme kohti yösijaamme. Päivän aikana saimme raapaistua hieman pintaa tästä suurkaupungista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.