Prenzlauer Bergin kaduilla


Keskiviikon pyhitimme Prenzlauer Bergin, yhden Berliinin näteimmän kaupunginosan, kiertelyyn. Puolimatkassa kuitenkin pysähdyimme ottamaan pakolliset valokuvat Itä- ja Länsi-Berliiniä jakaneesta muurista. Gedenkstätte Berliner Mauer -nimiseltä muistomerkkkialueelta löytyy lyhyen muurinpätkän lisäksi muun muassa tietokylttejä luettavaksi ja valokuvia entisajoista katsottavaksi.

Berliinin muuri

Lounaaksi söimme makkara-annokset Konnepke’s Imbiss -nimisessä makkarakioskissa. Puitteet ovat nykyaikaiset, vaikka samalla paikalla on myyty makkaraa yli 80 vuoden ajan (vuodesta 1930 saakka).

Konnepke's Imbiss

Tarjolla on luonnollisesti currywurstia….

Konnepke's Imbiss

…mutta itse miellyin bratwurstiin enemmän.

Konnepke's Imbiss

Prenzlauer Bergistä löytyy monia idyllisiä ostoskatuja, joilla ei kuitenkaan näy kansainvälisten ketjujen liikkeitä, vaan pieniä kivijalkamyymälöitä laidasta laitaan. Ainakin seuraavat kadut/alueet olivat kulkemisen arvoisia: Kastanienallee ja Oderberger Strasse sekä Kollwitzplatzin ja Helmholtzplatzn ympäristöt.

PippurimyllytBerliiniaiheiset pippurimyllyt

ShampooVastuullista peseytymistä

KahvimukitEhkä näillä ohjeilla saisi oikeanlaiset kahvin lisukkeet myös aamutuimaan…?

LaukkuLaukku, johon saa haluamansalaisen läpän kymmenien eri vaihtoehtojen joukosta. Myös itse laukun värin saa valita. 

Katuja kuljeskellessa tuli myös harvinaisen selväksi, että berliiniläiset rakastavat jäätelöä, sillä jäätelökahviloita oli parhaimmillaan parikin samassa korttelissa. Jogurttijäätelö ei ole kuulunut omiin suosikkeihini, mutta Annamarian mandariinilla maustettu rahkajäätelö oli superhyvää.

Jäätelöä

Jos putiikeissa kiertelyn päätteeksi tekee mieli rantatunnelmiin, niin siihen tarjoutuu mahdollisuus Schönhauser Allee Arcaden -ostoskeskuksen kattotasanteella. Deck 5 -nimiseen ”ranta”baariin ei opasteita liiemmin ole, mutta P5-kerrokseen menevällä hissillä pääsee perille ilman tuskastuttavaa portaiden kiipeämistä. Baarin hintataso on varsin maltillinen, vaikka houkutus ylimääräisen hiekkalisän perimiseen varmasti onkin melkoisen suuri.

Deck 5

Deck 5

Päivän päätteeksi illallistimme Kopenhagener Strasse 14:ssa sijaitsevassa Omoni -nimisessä japanilaisessa ravintolassa. Pääosassa ovat sushit…

Omoni

…mutta muunlaistakin ruokaa saa (vaikkakin melko rajoitetusti).

Omoni

Ravintolan kadulle avautuvat ikkunat ovat pikkuruiset, joten ilman ravintolasta kantautuvaa iloista puheensorinaa paikkaa tuskin edes havaitsisi. Ravintola on kuitenkin hyvin suosittu, joten arki-iltoinakin on syytä tehdä pöytävaraus päivä tai pari etukäteen. En lainkaan ihmettele, että ravintolan pöydät täyttyvät illasta toiseen, sillä sushit olivat ehdottoman tuoreita ja ensiluokkaisen makuisia.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: