Helle saapui Berliiniin

Kuumuus saapui Berliiniin perjantaiksi lämpömittarin lukeman kivutessa yli 30 asteeseen. Mikä olisikaan mukavampaa kuumana päivänä kuin kierrellä ilmastoiduissa kaupoissa…? Okei, joku saattaisi keksiä jotain parempaakin tekemistä, mutta me aloitimme päivän kiertelemällä Kurfürstendamnin ja Tauantzienstrassen varrella sijaitsevissa liikkeissä. Kurfürstendamn (ja erityisesti Bleibtreustrassen ja Leibnizstrassen välinen osuus) on “place to shop till you drop”, mikäli tunnet houkutusta esimerkiksi seuraavia merkkejä kohtaan: Hermès, Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Mulberry, Rolex, Chanel, Cartier ja Bvlgari. Selvyyden vuoksi todettakoon, että me emme kantaneet kiiltäväpintaisia paperikasseja ko.liikkeistä ulos, vaan tyydyimme tavallisen päivätöissä käyvän kuolevaisen osaan.

Seuraavaksi suuntasimme Schönebergiin. Kivoja pikkuputiikkeja löytyi erityisesti Goltzstrassen ja Akazienstrassen varrelta, esimerkiksi Kochhaus ja Kochen und Würzen.

Kochhaus

Kochhaus

Akazienstrasselta löytyy myös Double Eye -niminen pikkuruinen kahvila, jonka omistaja on voittanut lukuisia Euroopan ja maailmanmestaruuksia baristakisoissa. Indeed, Double Eyen Iced Latte Machiato ei jättänyt mitään toivomisen varaa.

Double Eye

Schöneberg on oikein viehättävää seutua. Kannattaa vaikka ostaa rasiallinen mansikoita ja istahtaa niitä syömään idylliseen Viktoria-Luise-Platzin puistikkoon.

Mansikkakioski

Matkamme eteni joidenkin mutkien kautta Galeries Lafayetteen, jonka alakerran ruokaosastolla hypistelimme jos jonkinlaisia herkkuja.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Kuumuuden vuoksi ruokahalu oli koko päivän melkoisen kadoksissa, mutta jopa minäkin ymmärsin, että yhdellä jäätelöpallolla, kolmella macaron-leivoksella ja yhdellä italialaisella tryffelillä ei voi päivän ruokailuja kuitata. Päädyimme illastamaan Chicago Williams BBQ:hen. Ruokalistalta löytyy – kuinkas muutoinkaan – lihaa eri muodoissa. Me tilasimme ribsejä, pulled porkia ja kanaa sisältävän lihalautasen – tai oikeammin lihatarjottimen, sillä lihat kannettiin pöytäämme muovisella tarjottimella. Lisukkeina oli vuoallinen cheese’n’macaronia ja kipollinen perinteistä cole slaw -salaattia. Chicago Williams BBQ:n ruoka on konstailematonta, mutta todella maukasta. Myös vodkapohjainen jäähilejuoma on kokeilemisen arvoinen.

Chicago Williams BBQ

Ai niin, onneksi Saksa voitti Ranskan jalkapallossa. Kaikki Chicago Williams BBQ:n asiakkaat (ja myös keittiössä häärivät kokit) saivat jekkushotit ja me pääsimme pyöräilemään hotellille iloitsevaa juhlakansaa väistellen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.