Turuilla ja toreilla


Lauantaisin Berliinin monet aukiot täyttyvät torimyyjistä. Me suuntasimme Schönebergin Winterfeldtplatzille, jossa olikin jos jonkinlaista ostettavaa: tuorepuristettua mehua, vihreitä oliivejä, macaron-leivoksia, tiramisua, oliivipuusta tehtyjä keittiövälineitä, koruja, halstrattua kalaa, turkkilaista teetä, ….

Winterfeldtplatz

kukkia, …

Winterfeldtplatz

makeita torttuja, …

Winterfeldtplatz

belgialaisia vohveleita…

Winterfeldtplatz

ja tietenkin jäätelöä (cookies + eis = cookeis).

Winterfeldtplatz

Imimme Winterfeldtplatzin markkinatunnelmaa itseemme useamman tunnin ajan, jonka jälkeen pyöräilimme Neun Markthalliin eli samaiseen paikkaan, jossa järjestetään jokatorstainen Street Food Thursday. Neun Markthallenissa on perjantaisin ja lauantaisin viikkomarkkinat klo 10–18 välisenä aikana. Markkinat (jos niitä nyt voi sellaisiksi kutsua pienuutensa vuoksi) olivat suuren suuri pettymys, joten jatkoimme matkaamme kohti Biteclub-nimiseen katuruokatapahtumaan. Pitopaikkana toimii Platoon Kunsthallen ”takapiha” (Schönhauser Allee 9) ja valikoidut katuruokakauppiaat kokoontuvat sinne lauantaisin klo 14 alkaen.

Biteclub

Biteclubin tarjonta ei ollut aivan yhtä ekstensiivinen kuin Street Food Thursday -tapahtumassa, mutta varmasti jokaiselle löytyy mieluista suuhunpantavaa. Bonusta myös siitä, että ainakaan eilen paikka ei ollut täyteen ammuttu, vaan ruokaa sai ilman pitkällistä jonottamista.

BiteclubSteamed bun with pork belly by Bun.Bao

BiteclubSteak & Guinness pie by Hellogoodpie

BiteclubWienerschnitzel by Jolesch

Biteclub Tacos by Taco Kween

BiteclubWatermelon jello

Lauantaipäivä huipentui käyntiin Fassbender & Rauschilla eli kaikkien suklaanystävien ”must see” -paikassa. Myymälästä löytyy suklaata eri muodoissa kymmenien hyllymetrien edestä. Lisäksi yläkerran kahvilassa voi nauttia ison lasillisen kaakoata (kylmä kaakaojuoma oli erityisen hyvää) suklaaleivoksen kera.

Fassbender & Rausch

Fassbender & Rausch

Fassbender & Rausch


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: