Lazy Sunday

Sunnuntaisin kauppojen ovet pysyvät suljettuina Berliinissä.  Kahvilat ja leipomot sekä useimmat ravintolat kuitenkin toivottavat asiakkaat tarvetulleiksi myös pyhäpäivinä. Useiden paikallisten sunnuntairutiineihin kuuluu kiertely kaupungin lukuisilla kirpputoreilla. Mauerparkin kirpputori lienee yksi suurimmista, joten sinnehän mekin suuntasimme. Tarjontaa riitti huonekaluista polkupyöriin ja vaatteista vinyylilevyihin (ja kaikkeen siltä väliltä). Tunnelma oli leppoisa ajoittaisesta tungoksesta huolimatta.

Mauerparkin kirpputori

Mauerparkin kirpputori

Mauerparkin kirpputori

Kirpputoripöytien tonkiminen on rankkaa puuhaa, joten mahaan kannattaa hakea täytettä esimerkiksi läheisestä kasvisruokaravintolasta. W-der Imbissin ruokalistalta löytyy intialaishenkistä kasvisruokaa, jota voi halutessaan terästää lohella.

W-der Imbiss

Annokset ovat valtavankokoisia ja hinnat huokeita.

W-der ImbissNaanwich (papuja ja kasviksia naan-leivän välissä)

W-der ImbissLohitacoja

Jälkiruoaksi sopii – mikäpä muukaan kuin – jäätelö. Hokey Pokeyn jäätelökioskin edessä mitä todennäköisimmin on aina jonkinlainen jono, mutta jonon jatkoksi kannattaa liittyä. Esimerkiksi basilikalla maustettu omenajäätelö oli loistavaa.

Hokey Pokey

Seuraavaksi sunnuntaista laiskottelua voi jatkaa Mauerparkissa, jossa puiden varjossa voi hyvin torkkua tunnin jos toisenkin. Taikka jos laululahjoja riittää, niin miltä kuulostaisi karaokiesityksen vetäminen satapäiselle yleisölle?

Illallisaikaan otimme suuntiman kohti vietnamilaista SAIGON and more… -nimistä ravintolaa. Ravintolan omistaja on turkkilaista syntyperää ja häärii Durecell-pupun tavoin pöydästä toiseen ruokalijoita opastaen tai hauskuuttaen.

SAIGON and more...

Emme ole matkustaneet Vietnamissa, joten emme pysty arvioimaan, oliko tarjoiltu ruoka oikeasti vietnamilaista – maukasta ruoka joka tapauksessa oli. Ja mitä parasta ruoka juomineen maksoi alle 35 euroa. (Pahoittelen ruokakuvien värimaailmaa, mutta ravintolan keltaisessa valaistuksessa ei ihmeisiin pystynyt.)

SAIGON and more...Kahden henkilön alkuruokalautanen (2 erilaista kevätkäärylettä,  4 paistettua wan tania, 4 rapukakkua, 4 paistettua kananpalaa, maapähkinäkastiketta ja mausteisempaa kastiketta)

SAIGON and more...Bo xao nam (härkää ja sieniä)

SAIGON and more...Ga xa of (jättikatkarapuja, paahdettua sipulia, maapähkinöitä ja kasviksia mukavan mausteisessa kastikkeessa)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.