Auf wiedersehen

Viimeinen päivä Berliinissä ennen tiistaista kotiinpaluuta – selkeää haikeutta havaitavissa. Emme olleet vielä vierailleet manner-Euroopan suurimmassa tavaratalossa eli KaDeWessa (eli  Kaufhaus des Westens), joten sinnehän me suunnistimme. Skippasimme suosiolla alemmat kerrokset ja rullaillimme suoraan kodin osastolle, jota kierrellessä taisi humahtaa useampi tunti. Melko petollista touhua, sillä tavarapaljouden keskellä sitä kehittää mitä ihmeellisimpiä “tarpeita” ilman todellista tarvetta.

KaDeWe

KaDeWe

KaDeWe

Seuraavana ohjelmanumerona oli KaDeWen ruokaosastoon tutustuminen, joka on vaatimattomasti kokonaisen kerroksen kokoinen. Onneksemme hintataso oli sen verran korkea, että selvisimme parin tunnin kierroksesta vähin rahallisin vaurioin.

KaDeWe

KaDeWe

KaDeWe

KaDeWe

Sen jälkeen, kun olimme vieneet päivän ostokset hotellille, oli aika luopua hyvin palvelleista polkupyöristä. Paluumatkalla hotellille teimme vain pienen mutkan illallisen merkeissä. Viimeiseksi ruokapaikaksi valitsimme modernia chileläistä ruokaa tarjoilevan La tia rican. Kaikki oli maukasta aina alkudrinkeistä lähtien ja laskun loppusummakin oli varsin kohtuullinen (alta 90 euroa) kolmen ruokalajin illallisesta viineineen ja muine juomineen.

La tia ricaTartar de camarones y palta (avokadotartar ja katkarapuja tomaattipedillä)

La tia ricaLomo a la parrilla (laavagrillissä kypsennetty entrecote kasviksilla)

La tia ricaRisotto qvinoasta ja mereneläviä

La tia ricaMousse de maracuya (passionhedelmämousse)

La tia ricaAprikoosi-kinuskikakku

Kaiken kaikkiaan reissu oli aivan huippuhieno ja pyörät olivat tosi pop (vaikkakaan pyöräily Berliinissä ei ollut ihan niin leppoisaa kuin esimerkiksi Amsterdamissa). Berlin, du bist so wunderbar!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.