Mansikkasorbetti


Mansikkasorbetti

Jos ostaa viisi kiloa luomumansikoita eikä aio laittaa niitä osaksikaan pakkaseen, niin sehän tarkoittaa sitä, mansikoista on kehitettävää jos jonkinlaista suuhunpantavaa. Saimme Tonin veljeltä jäätelökoneen lainaan (kiitosta vaan!) ja testasimme heti sen toimintaa. Sorbetti sai innoituksensa mansikkadaiquiri-drinkistä ja se onnistui aivan nappiin – ilmeisesti ensikertalaisen tuuria on kiittäminen.

  • 500 g mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa rommia
  • 1 rkl limemehua

Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Laita mansikat laakeaan astiaan. Sekoita sokeri kauttaaltaan mansikoiden joukkoon ja anna sokeristua tunnin ajan huoneenlämmössä.

Kaada mansikat ja niistä irronnut liemi tehosekoittimeen. Lisää joukkoon rommi ja limen mehu. Soseuta tasaiseksi. Siirrä seos kannelliseen astiaan ja laita jääkaappiin useammaksi tunniksi kylmenemään.

Kaada jääkaappikylmä seos jäätelökoneeseen. Jäädytä sorbetiksi jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Voit antaa valmiin sorbetin kiinteytyä pakastimessa ennen tarjoilua, mutta siinä tapauksessa sorbetti kannattaa siirtää toiseen astiaan, koska jäätelökoneen kulhossa sorbetti saattaa jäätyä turhankin kovaksi.

, ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: