Dipatut mansikat

Dipatut mansikat

Dipatut mansikat

Suklaaseen dipatut mansikat ovat tietenkin tuttu juttu, mutta joka tapauksessa näyttävä tarjottava esimerkiksi jälkiruoaksi tai kahvin kanssa. Kannattaa vaihtelun vuoksi kokeilla myös toffeeta suklaan tilalla. 

Suklaaseen ja toffeeseen dipatut mansikat

  • mansikoita
  • tummaa suklaata (esim. Lindtin Dessert 70 %)
  • toffeekarkkeja (esim. Brunbergin Alku-toffee) + kuohukermaa
  • pähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikroaaltouunissa).

Laita toffeekarkit mikroaaltouunin kestävään astiaan ja kaada joukkoon hieman kermaa (itse laitoin 20 Alku-toffeekarkkiin yhden ruokalusikallisen kermaa). Sulata toffee mikroaaltouunissa puolella teholla välillä sekoittaen (puolella teholla sen vuoksi, että toffee kuohuu ja kuplii herkästi kupin reunojen yli).  

Hienonna pähkinät rouheeksi. Voit käyttää mitä tahansa pähkinöitä. Meillä oli suolattomia pistaasipähkinöitä ja hunajapaahdettuja manteleita.

Dippaa mansikat ensin suklaaseen tai toffeeseen, jonka jälkeen pyörittele mansikka pähkinärouheessa. Toffeen ja varsinkin voi antaa hieman kovettua ennen pyörittelyä pähkinöissä. Tällöin homma ei ole oikeastaan lainkaan sotkuista, kun pähkinät tarttuvat suklaaseen eikä toiste päin.

Toffeeseen dipatut mansikat kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ennen tarjoilua. Suklaaseen dipatut mansikat jättäisin huoneenlämpöön, koska suklaan päälle kondensoituva kosteus ei ole nätin näköistä.

Dipatut mansikat


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: