Karpalo-mandariinikakku

Karpalo-mandariinikakku

Karpalo-mandariinikakku

Tämä taitaa olla jo neljäs muunnelma appelsiinikakusta. Karpaloita ja mandariineja käyttämällä kakku sai aivan uudenlaisen ilmeen.

Karpalo-mandariinikakku

  • 2 isoa mandariinia (n. 400 g)
  • 3 kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 300 g mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g (pakastetettuja) karpaloita
  • voita kakkuvuoan voiteluun

Pese mandariinit huolellisesti ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan vettä sen verran, että mandariinit peittyvät. Keitä mandariinejä noin puolitoista tuntia. Anna mandariinien jäähtyä, jonka jälkeen halkaise ne. Poista mahdolliset siemenet. Soseuta mandariinit kuorineen päivineen (sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa).

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita soseutetut mandariinit vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Sekoita leivinjauhe mantelijauhon sekaan ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lopuksi lisää taikinaan hieman yli puolet karpaloista ja sekoita.

Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput karpalot kakun päälle. Paista uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen reunojen irrottamista.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: