Grillattu flank steak

Grillattu flank steak

Grillattu flank steak

Varmaan viimeistään ensi kesänä flank steak eli naudan kuvepaisti saa samanlaisen hypetyksen aikaiseksi kuin  pulled pork (tai kotoisemmin nyhtöpossu) viime vuosina. Kuvepaistin korkeahko kilohinta saattaa kuitenkin pitää huolen siitä, että pulled porkin veroista hittiä flank steakistä ei koskaan tule. Hirmuinen sääli sinänsä, sillä – avopuolisoni sanoja lainaten – flank steak on ehdottomasti parasta mitä grillistämme on valmistunut. Aivan uskomattoman mureaa ja maukasta. Ellei minulla olisi ollut tänään kiire ratsastamaan, olisi kiloinen kuvepaisti saattanut hävitä suihimme siltä seisomalta (juu, ei maltettu edes istua).

Grillattu flank steak

  • 1 dl soijakastiketta
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl chilimurskaa
  • 1 tl kokonaisa rosepippureita
  • 1 tl suolaa
  • n. 1 kg naudan kuvepaistia

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Laita liha isoon muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Poista pussista ilma, sulje pussi ja ravistele. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi (mielellään yön yli).

Ennen grillaamista ota liha lämpenemään hyvissä ajoin (vähintään tuntia aikaisemmin). Kuivaa lihan pintaa hieman talouspaperilla. Grillaa keskilämmöllä, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta (noin 10–15 minuuttia). Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen siivuiksi leikkaamista. Leikkaathan lihan poikkisyin!


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: