Mustikkaribsit

Mustikkaribsit

Mustikkaribsit

Mustikkaribsit

 • n. 2 kg ribsejä eli porsaan luullista kylkeä
 • 2 salottisipulia
 • 1 rkl öljyä
 • ¾ dl viskiä
 • 200 g mustikoita
 • ¾ dl ketsuppia
 • ¾ dl omenasiiderietikkaa
 • 3 rkl tummaa muscovadosokeria
 • 3 rkl tummaa siirappia
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1 tl chilijauhetta
 • suolaa
 • mustapippuria

Ota ribsit huoneenlämpöön noin tunti ennen keittämistä. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi ja mausta lihaliemikuutioilla. Nosta ribsit kiehuvaan veteen. Mikäli ribsit eivät mahdu kokonaisina kattilaan, leikkaa ne kahteen osaan. Vettä tulee olla sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä todella miedolla lämmöllä vähintään 45 minuuttia (todennäköisimmin keittoaika on kuitenkin lähemmäs puoltatoista tuntia, voi olla jopa kaksikin tuntia). Älä kuitenkaan keitä liian pitkään, jotta ribsit pysyvät koossa vielä grillaamisenkin ajan.

Ribsien kiehuessa valmista kastike. Hienonna sipuli ja kuullota sitä muutaman minuutin ajan öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan viski ja anna kiehahtaa. Lisää kaikki loput ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä, jonka jälkeen soseuta se esimerkiksi sauvasekoittimella.

Nosta ribsit keitinvedestä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Valele kastiketta ribsien pintaan molemmin puolin (kastiketta saa laittaa ihan reilulla kädellä). Kypsennä grillissä noin 20 minuuttia välillä käännellen.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: