Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto

Näin tuoreiden valkosipuleiden aikaan kannattaa laittaa muutama kokonainen valkosipuli uuniin paahtumaan. Uunin taltuttamista valkosipuleista syntyy maukas keitto, jota voi halutessaan terävöittää sherrytilkalla.

Valkosipulikeitto

 • 3 kokonaista (tuoretta) valkosipulia
 • 2–3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • 1 keltasipuli
 • 2–3 rkl voita
 • 3 rkl vehnäjauhoa
 • 5 dl kanalientä
 • 3 rkl vaaleaa kuivaa sherryä
 • 1 dl kermaa
 • mustapippuria
 • suolaa

Leikkaa valkosipuleiden latvaosasta siivu pois niin, että saat kynnet näkyviin. Nosta valkosipulit uunivuokaan ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla. Paahda valkosipuleita 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmenneitä ja kypsiä. Anna valkosipuleiden hieman jäähtyä, jonka jälkeen purista pehmenneet valkosipulit pieneen kulhoon.

Hienonna keltasipuli. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia kattilassa voissa. Lisää joukkoon vehnäjauho ja valkosipulit ja sekoita hyvin. Kaada kattilaan kanaliemi ja sherry. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Soseuta keitto esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: