Paahdettu bataattikeitto

Paahdettu bataattikeitto

Paahdettu bataattikeitto

Uunissa paahdetuista bataateista syntyy mahtavan värinen ja ihanan pehmeän makuinen keitto.

Paahdettu bataattikeitto (4–6:lle hengelle)

  • 1 kg bataattia
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 10 dl kanalientä
  • ½ dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Kuori bataatit ja pilko noin 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kuori keltasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori valkosipulit ja murskaa kynnet veitsen terällä. Laita bataatit ja sipulit uunivuokaan. Valuta kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset tehosekoittimessa kahdessa erässä yhdessä kanaliemen kanssa. Kaada soseutettu keitto kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile esimerksi kurpitsansiemenien tai paahdetun pekonin kanssa.

, , ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: