Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Paahdetusta kurpitsasta syntyy ihanan pehmeä keitto. Kurpitsan kepeään makeuteen sopii loistavasti makeahko leipä, esimerkiksi Maalahden limppu. Ja lasiin voi kaataa kuivaa chardonnaytä (esim.  Alamos Chardonnay 2013).

Kurpitsakeitto (4–6:lle henkilölle)

 • 1 kg talvikurpitsaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 2 sipulia
 • 1–2 rkl oliiviöljyä
 • 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä (esim. chardonnay)
 • 5 dl kanalientä
 • 1–2 dl kermaa
 • mustapippuria
 • suolaa

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto esimerkiksi ruokalusikalla kovertamalla. Leikkaa kuori pois. Kuutioi kurpitsan malto. Levitä kurpitsan palat uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Laita 180 asteiseen uuniin ja paahda noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsan liha on pehmeää. Noin puolivälissä paahtoaikaa valuta kurpitsapalojen päälle hunajaa.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä isossa kattilassa noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää paahdetut kurpitsat ja kanaliemi. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää soseutettuun keittoon kerma ja kuumenna. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele keitto esimerkiksi paahdetuilla leipäkuutioilla tai kurpitsansiemenillä.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: