Kurpitsa-bataattipiirakka


Kurpitsa-bataattipiiras

Tämän piirakan sisältämää kurpitsaa ja bataattia ei kannata pelästyä. Ne eivät nimittäin maistu lainkaan, vaan ainoastaan antavat samettista pehmeyttä ja täyteläisyyttä.

Kurpitsa-bataattipiirakka

Pohja

 • 200 g (gluteenittomia) piparkakkuja
 • 75 g voita

Hienonna piparkakut. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Vuoraa tarvittaessa käyttämäsi irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

 • 100 g tuorejuustoa
 • 4 kananmunaa
 • 200 g kurpitsasoseeta (*)
 • 150 g bataattisoseeta (**)
 • 60 g fariinisokeria
 • 50 g sokeria
 • ½ dl kermaa
 • 1 tl kanelia
 • ½ tl suolaa
 • ¼ tl muskottipähkinää
 • ¼ tl inkivääriä

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto vatkaamalla. Vatkaa joukkoon kananmunat sekä kurpitsa- ja bataattisose. Lisää loput aineista ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista 180 asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kakku on kypsä sitten, kun täytteeseen työnnettyyn hammastikkuun ei jää täytettä kiinni. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen reunojen irrottamista.

(*) Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto esimerkiksi ruokalusikalla kovertamalla. Levitä kurpitsalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uuniissa noin 45–60 minuuttia, kunnes kurpitsan malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.

(**) Kuori bataatti ja leikkaa paloiksi. Siirrä bataatit kattilaan ja lisää vettä sen verran, että bataatinpalat peittyvät. Keitä kypsäksi, noin 20 minuuttia palojen koosta riipuen. Soseuta.

Kurpitsa-bataattipiirakka


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: