Kurpitsarisotto

Kurpitsarisotto

Kurpitsarisotto (6:lle henkilölle)

 • 1 salottisipuli
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 500 g risottoriisiä
 • 2 dl valkoviiniä
 • n. 8 dl kanalientä
 • 200 g kurpitsasosetta (*)
 • 150 g kurpitsakuutioita, paistettuna (**)
 • 100 g parmesanjuustoraastetta
 • 30 g voita
 • mustapippuria
 • (suolaa)

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa ja kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisi ja sekoita parin minuutin ajan, kunnes riisi on muuttunut hieman läpikuultavaksi.

Lisää riisin joukkoon valkoviini ja hämmennä koko ajan. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kiehuvaa kanalientä riisin sekaan. Sekoita, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Tämän jälkeen lisää toinen kauhallinen kanalientä ja sekoita jälleen, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Jatka kanaliemen lisäämistä, kunnes riisi on al dente (pehmeää, mutta pureskeltaessa napakkaa).

Nosta kasari liedeltä. Lisää risottoon kurpitsasose, kurpitsakuutiot, parmesanjuustoraaste ja voi. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

(*) Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto esimerkiksi ruokalusikalla kovertamalla. Levitä kurpitsalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uuniissa noin 45–60 minuuttia, kunnes kurpitsan malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.

(**) Leikkaa kurpitsa pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna noin 1 rkl oliiviöljyä paistokasarissa ja lisää kurpitsakuutiot pannulle. Paista kurpitsoja miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on kypsynyt (noin 15 minuuttia). Mausta suolalla.

Porsaan ulkofilee (sous vide)

 • 600 g porsaan ulkofileetä
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • suolaa

Mausta possun filee hunajalla ja suolalla. Vakumoi liha. Kypsennä 61 asteisessa vedessä kolme tuntia. Paista fileeseen pinta paistinpannulla oliiviöljyssä tai voissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.