Viskikaritsa ja kurpitsapyree

Viskikaritsa ja kurpitsapyree

Viskikaritsa ja kurpitsapyree

Viskinen karitsan ulkofilee (sous vide)

 • 1 karitsan ulkofilee
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • 1 rkl viskiä
 • mustapippuria
 • suolaa

Poista karitsan ulkofileestä mahdolliset kalvot. Laita kaikki ainekset uudelleensuljettavaan muovipussiin. Upota pussi veteen, jotta pussin sisään ei jää ilmaa, kun suljet sen. Kypsennä 54,5 asteisessa vedessä kolme tuntia. Paista fileeseen kaunis ruskea pinta paistinpannulla voissa.

Savuisa kastike

 • 1 salottisipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • oliiviöljyä
 • karitsan kypsennyksen aikana irronnut neste + marinadi
 • nokare voita
 • (suolaa)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistinpannulla. Kaada pannulle karitsasta kypsennyksen aikana irronnut neste marinadeineen (eli siis koko muovipussin sisältö). Sekoita joukkoon voi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kurpitsapyree

 • 300 g kurpitsasoseeta (*)
 • 1–2 rkl kermaa
 • mustapippuria
 • suolaa

Kuumenna kurpitsasose ja kerma pienessä kattilassa. Mausta pippurilla ja suolalla.

(*) Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto esimerkiksi ruokalusikalla kovertamalla. Levitä kurpitsalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteisessa uuniissa noin 45–60 minuuttia, kunnes kurpitsan malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: