Pekaanipiirakka

Pekaanipiirakka

Pekaanipiirakka

Pekaanipiirakka (ø 23–25 cm)

Murupohja:

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl sokeria
 • 1/8 tl suolaa
 • 125 g voita
 • 1 kananmuna

Nypi jauhot, sokeri, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja lisää muroseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 23–25 cm) pohjalla ja reunoille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa vaaleanruskean värin. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Täyte:

 • 75 g sulatettua voita
 • 175 g siirappia
 • 175 g fariinisokeria
 • ½ tl suolaa
 • 3 kananmunaa
 • 250 g pekaanipähkinöitä (karkeaksi rouhittuna)

Sekoita voisula, siirappi, sokeri ja suola keskenään. Lisää kananmunat joukkoon ja sekoita hyvin kevyesti vatkaten. Kääntele joukkoon pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkavuokaan esipaistetun pohjan päälle. Paista piirasta 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: