Syntinen suklaakakku

Syntinen suklaakakku

Syntinen suklaakakku

Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun julkaisen reseptin, jonka lopputulosta en ole itse päässyt maistamaan. Toni nimittäin kiikutti kakun työpaikalleen ja minun oli tyytyminen vain kuvitelmiin. Ainakin valmistusaineiden perusteella voisi ajatella, että tästä kakusta ei ainakaan puutu suklaisuutta (ja kaloreita).

Syntinen suklaakakku

Pohja

 • 225 g vehnäjauhoja
 • 50 g kaakaojauhetta
 • ½ tl ruokasoodaa
 • ½ tl leivinjauhetta
 • ¼ tl suolaa
 • 125 g voita
 • 250 g sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 2 ½ dl vahvaa kahvia (anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi)

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla.

Mittaa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola kulhoon.  Siivilöi kaakaojauhe sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet jauhoseoksesta voi-sokerivaahdon sekaan ja sekoita. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat taikinaan yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää kahvi ja sekoita. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi puisella coctail-tikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä, jonka jälkeen irroita se vuoastaan. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täyte

 • 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50 %)
 • 50 g voita
 • 25 g ranskankermaa
 • 1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja ranskankerma keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sulanut suklaa ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet täytteestä alimmaiselle kakkulevylle ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle. Levitä loput täytteestä keskimmäisen kakkulevyn päälle ja nosta ylimmäinen kakkulevy päälle.

Kuorrutus

 • 2 dl kuohukermaa
 • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Pilko suklaa ja laita suklaapalot kulhoon. Lisää kuuma kerma suklaapalojen sekaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia jääkaapissa. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Kuorruta kakku kauttaaltaan veitsen tai lastan avulla.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: