Aamiaisruukku vol. 2

Aamiaisruukku vol. 2

Aamiaisruukku vol. 2

Blogimme alkuaikoina julkaisimme reseptin uunissa kypsennetyistä kananmunista. Tämän viikon torstain Helsingin Sanomissa oli hieman vastaavanlainen resepti, jossa oli käytetty muun muassa kanttarelleja ja vuohenjuustoa. Sen innoittamana syntyi tämä herkullinen mukaelma.

Uunissa kypsennettyjä kananmunia, siitakesieniä ja italialaisia ilmakuivattuja kinkkuja (2:lle henkilölle)

  • 100 g ilmakuivattua pancetta-pekonia
  • 100 g siitakesieniä
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 30 g vuohenjuustoa
  • 8–10 viipaletta coppa-leikkelettä (tai jotain muuta ilmakuivattua paksuhkoa leikkelettä)
  • 6 kananmunaa
  • suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa pekoni ja siitakesienet viipaleiksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Siirrä pekoni syrjään ja kypsennä sieniä pekonin rasvassa 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

Voitele kaksi annoskulhoa oliiviöljyllä. Aseta neljä–viisi viipaletta coppa-leikkelettä molempien kulhojen reunoille. Lisää ruokalusikallinen ranskankermaa molempiin kulhoihin. Leikkaa vuohenjuusto kuutioiksi ja jaa juustokuutiot tasan molempiin kulhoihin. Lisää noin puolet paistetusta pekonista ja siitakesienistä kulhoihin.

Riko kahdesta kolmeen kananmunaa molempiin kulhoihin (älä kuitenkaan riko kananmunien rakennetta, vaan jätä keltuaiset ehjäksi). Lisää loput paistetusta pekonista ja siitakesienistä sekä ruokalusikallinen ranskankermaa rikottujen kananmunien päälle.

Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes kananmunien valkuaiset ovat hyytyneet. Kananmunien keltuaiset voivat jäädä hieman pehmeiksi. Nauti lämpiminä!

Aamiaisruukku vol. 2


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: