Granaattiomena-samppanjasorbetti

Granaattiomena-samppanjasorbetti

Kahden keittiö toivottaa hyvää uutta vuotta! Juhlistakaamme sitä nauttimalla pari palloa juhlavaa granaattiomena-samppanjasorbettia. Kyytipojaksi muutama rivillinen sorbetin ylistystä Muriel Barberyn kirjoittamasta teoksesta Kulinaristin kuolema.

Ilmavaa, kyllä vain, sorbetti on ilmavaa, miltei aineetonta, se vaahtoaa vain hivenen joutuessaan kosketuksiin lämpömme kanssa, sitten se kukistettuna, litistettynä, nesteytyneenä katoaa kurkkuun ja jättää kielelle vain suloisen muiston ylitse valuneista hedelmistä ja vedestä.

Granaattiomena-samppanjasorbetti

  • 1 ½ dl granaattiomenamehua
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
  • 2 liivatelehteä

Kuumenna granaattiomenamehu kattilassa ja lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon samppanja ja anna kiehahtaa. Lisää liotetut liivatelehdet. Siirrä jääkaappiin kylmenemään noin tunniksi. Valmista sorbetti jäätelökoneen ohjeiden mukaisesti.

Granaattiomena-samppanjasorbetti

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.