Granaattiomena-juustokakku

Granaattiomena-juustokakku

Granaattiomena-juustokakku

Granaattiomena-juustokakku

Amerikkalainen juustokakku raikastuu makeankirpeällä granaattiomenalla. Lisäksi granaattiomenan mehu ja siemenet piristävät muutoin hieman tylsän kakun ulkonäköä.

Granaattiomena-juustokakku

Pohja:

 • 100 g Digestive-keksejä
 • 30 g voita

Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 20 cm) pohja leivinpaperilla ja sivele vuoan reunat voilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään 10–15 minuutiksi.

Täyte:

 • 600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadephia)
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl maissitärkkelystä
 • ½ tl jauhettua vaniljaa
 • ripaus suolaa
 • 1 ½ dl kermaviiliä
 • 2 tl sitruunamehua
 • 3 kananmunaa

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella vatkaamalla. Lisää sokeria, maissitärkkelys, vanilja ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Lisää kermaviili ja sitruunamehu ja sekoita. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle.

Granaattiomenapyörre:

 • 1 dl granaattiomenamehua (*)
 • 1 rkl sokeria
 • 2 tl vaaleaa Maizena-suurustetta

Mittaa granaattiomenamehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suuruste kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen. Keitä yhden minuutin ajan. Jäähdytä esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Laita jäähtynyt seos ohutkärkiseen pursottimeen. Pursota seoksesta kakkutäytteen ulkokehälle noin puolen ruokalusikallisen kokoisia ”nokareita”. Seoksen on tarkoitus olla noin puolessa välissä täytettä (ei siis pohjalla, eikä myöskään ihan pinnalla). Tämän jälkeen vedä kakkutäytteen sisällä olevien ”nokareiden” läpi esimerkiksi ohuella puisella varrastikulla niin, että seos hieman sekoittuu kakkutäytteeseen ja muodostaa ikään kuin pyörteitä kakun sisälle.

Vuoraa kakkuvuoka ulkopuolelta foliolla. Aseta kakkuvuoka korkeareunaiseen uuninkestävään astiaan. Kaada astiaan vettä niin paljon, että vesiraja yltää noin puoleenväliin kakkuvuokaa.

Siirrä vesihauteessa oleva kakku 180-asteiseen uuniin ja paista noin 80 minuuttia tai, kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta. Kakun keskusta saa jäädä hyllyväksi, sillä kakku kiinteytyy jäähtyessään. Mikäli teet kakun isommassa vuoassa, niin paistoaika on lyhyempi, koska täytekerros on ohuempi.

Paistoajan jälkeen laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku raolleen. Anna kakun olla jäähtyvässä uunissa noin tunnin ajan. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä kakku huoneenlämpoiseksi, jonka jälkeen siirrä kakku jääkaappiin kiinteytymään. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli.

Päällinen:

 • ¾ dl granaattiomenamehua
 • 2 tl vaaleaa Maizena-suurustetta
 • granaattiomenan siemeniä

Mittaa granaattiomenamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suuruste kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen. Keitä yhden minuutin ajan. Jäähdytä esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Kaada seos kakun päälle ja levitä lusikan avulla. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.

(*) Granaattiomenan siemenet saa helposti irti seuraavasti: Pyörittele granaattiomenaa kauttaaltaan esimerkiksi pöytälevyä vasten. Halkaise granaattiomena. Käännä granaattiomenan puolikas ylösalaisin ja lyö lusikalla kuorta niin, että siemenet irtoavat alla olevaan kulhoon. Siementen seassa olevan valkoisen kuoriosan saat helposti eroteltua lisäämällä siementen joukkoon vettä, jolloin kuoren palaset nousevat veden pinnalle. Granaattiomenamehua varten hienonna granaattiomenan siemenet esimerkiksi tehosekoittimessa. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi.

Granaattiomena-juustokakku

Granaattiomena-juustokakku


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: