Routapaisti

Routapaisti

Routapaisti

Routapaisti on mukavan helppo valmistaa ja ainakin meillä tämä herkku on onnistunut aina nappiin. Yksinkertaisuudestaan huolimatta routapaisti sopii juhlapöytään. Me nautimme paistin pariisinperunoiden ja makeahkon granaattiomenakastikkeen kanssa; yhdistelmä oli täydellinen. Lasiin voi kaataa täyteläistä ja tanniinista punaviiniä, esimerkiksi Château Teyssier (ranskalainen Merlotin ja Cabarnet Francin sekoite).

Routapaisti (4–6:lle hengelle)

  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • 5 dl lihalientä
  • 5 dl tummaa olutta
  • 2 rkl Worcester-kastiketta
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl muscovadosokeria
  • 2 tl kuivattua valkosipulia
  • ½ dl suolaa

Laita jäinen paisti uunivuoassa 100-asteiseen uuniin. Kun liha sulaa, työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä 60–68 asteiseksi (noin neljä tuntia). Kuvassa oleva paisti on kypsennetty 66 asteiseksi: liha on mukavan roseista ja pehmeää.

Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Nosta paisti mausteliemeen. Laita paisti jääkaappiin ja anna maustua vähintään 12 tuntia. Nosta paisti liemestä ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

, , , ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: