Pariisinperunat


Pariisinperunat ovat elegantin näköisiä ja niin herkullisia, että niitä voisi syödä uunipannullisen jopa sellaisenaan.

Pariisinperunat (2:lle hengelle)

  • 5 isoa kiinteämaltoista perunaa
  • 2 rkl hanhenrasvaa (tai 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä)
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori perunat. Koverra perunoista meloniraudalla palloja ja laita ne kylmällä vedellä täytettyyn astiaan odottamaan. Keitä perunapalloja suolalla maustetussa vedessä neljä minuuttia. Valuta vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa.

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Mittaa ankanrasva uuninkestävään vuokaan ja laita vuoka uuniin siksi aikaa, että rasva sulaa. Pyörittele esikeitettyjä perunoita ankanrasvassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile välittömästi.

, , ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: