Tammikuun 2016 ruokahaaste

Uudenvuodenaattona meidät tavoitti tieto, että granaattiomena-juustokakkureseptimme oli voittanut joulukuun ruokahaasteen. Todella huikea juttu – varsinkin, kun Kahden keittiö osallistui ensimmäistä kertaa tähän varsin pitkäikäiseen, mutta ehdottoman leikkimieliseen kisailuun. Kiitos kanssakisaajille ja äänestäjille!

Vuodenvaihdetta seuraava tammikuu tarkoittaa monille ajanjaksoa, jolloin kaikki vanha pyritään jättämään taakse ja uudet tuulet puhaltavat niin harrastuksissa, keittiössä kuin elämässä muutoinkin. Uuden vuoden myötä monilla pyörii mielessä muutos, uudistuminen ja uudet mahdollisuudet.

Näistä aineksista on ammennettu myös tammikuun 2016 ruokahaasteen aihe: perinneruoan tai -reseptin uudet tuulet. Perinteisen ruokareseptin voi uudistaa monin eri tavoin. Haluaisitko kenties piristää täysin uudella raaka-aineella vai innovoitko erilaisen valmistustavan tai ehkäpä säväytät jollain etnisellä twistillä? Vain mielikuvitus ja luovuus on rajana – ja sitähän ruoka- ja leivontabloggaajilta tunnetusti löytyy.

Uskalla ottaa haaste vastaan ja astu joko hieman isompi tai pienempi askel kohti tuntematonta!

RUOKAHAASTEKILPAILUN SÄÄNNÖT

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt. Blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Yksi blogi voi osallistua haasteeseen ainoastaan yhdellä reseptillä, vaikka blogia kirjoittaisi useampi henkilö. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä ja lähde.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 3.–23.1.2016 välisenä aikana. Huomioi, että myös haastepostauksen tulee olla julkaistu blogissa tuona ajanjaksona. Resepti on mukana haasteessa, kun bloggaaja ilmoittaa haastepostauksen osoitteen (URL) kommenttina tässä postauksessa.

Ruokahaastekilpailuun osallistuessaan bloggaaja antaa luvan lähetetyn linkin takaa löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa. Kuvia ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen reseptien yhteenveto julkaistaan 24.1.2016, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestysaika on 24.–30.1.2016. Voittaja julkistetaan 31.1.2016. Koska Kahden keittiö toimii tammikuun 2016 haasteen järjestäjänä, Kahden keittiön takana hääräävät eivät osallistu kilpailuun tai äänestykseen.  Tammikuun 2016 ruokahaasteen voittaja järjestää helmikuun 2016 haastekisan. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan 4.2.2016 mennessä. Jos voittaja ei julkaise uutta ruokahaastetta määräajassa, niin kilpailussa toiseksi tullut saa kunnian ja vastuun haasteen järjestämisestä.

Jo vuodesta 2007 asti järjestetyn ruokahaastekilpailun aiemmat haasteet ja voittajat löytyvät täältä.

6 kommenttia

    • Kiitos Erja! Mukavaa, jos innostut osallistumaan haasteeseen. Sinähän voisit tuunata jonkun paikallisen perinteen uuteen uskoon. 😀

  1. Onnea voitosta! Tein blogi on todella hienon näköinen. Ehtisköhön sitö osallistua? Ainakin jaan tätä postausta Facebookissa. 🙂

    • Kiitos onnitteluista Veera!

      Toivottavasti ennätät ottaa osaa vuoden 2016 ensimmäiseen haasteeseen. Tässähän on vielä mukavasti aikaa ideoida ja toteuttaa. 🙂

    • Loistavaa Mika ja kiitos osallistumisesta! Muffini on kyllä hiton kätevä olomuoto pyttipannulle. Näiden kuvittelisi maistuvan mainiosti myös kylminä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.