Pinaattikeitto

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto

Vaikka perinteinen maitoon keitetty pinaattikeitto herättäisikin sinussa ahdistavia muistoja ala-asteajan ruokalasta (kuten allekirjoittaneella), niin kannattaa uskaltautua kokeilemaan tätä modernimpaa ja raikkaampaa versiota pinaattikeitosta.

Pinaattikeitto (2:lle hengelle)

  • 350 g babypinaattia
  • 2 pientä salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • ripaus valkopippuria
  • suolaa
  • (vaaleaa Maizena-suurustetta)

Keitä pinaatin lehtiä suolalla maustetussa vedessä kolmisen minuuttia. Nosta pinaatit reikäkauhalla kylmään veteen ja anna jäähtyä. Puristele pinaatin lehdistä ylimääräinen vesi pois.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kattilassa noin viisi minuuttia. Lisää kattilaan kanaliemi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää keittoon pinaatin lehdet ja anna kiehua pari minuuttia.

Soseuta keitto tehosekoittimessa. Siirrä keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Jos haluat keitosta paksumpaa, suurusta esimerkiksi vaalealle Maizena-suurusteella.

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: