Simpukat olut-pekoniliemessä

Simpukat olut-pekoniliemessä

Simpukat olut-pekoniliemessä

Olen törmännyt useampaan kertaan siihen, että simpukoiden valmistamista pidetään vaikeana, työläänä tai pitkällisenä prosessina. Tämä käsitys ei voisi olla kauempana totuudesta, sillä simpukat ovat todellista pikaruokaa. Varsinkin jos ostaa esikäsiteltyjä simpukoita (ainakin K-ryhmän myymälöissä näitä näkyy usein tarjolla), niin ruoka valmistuu aidosti vartissa. Kahden keittiössä simpukoita keitellään säännöllisen epäsäännöllisesti. Olemme testanneet niin valkoviiniä, siideriä kuin oluttakin. Tämän hetkinen suosikkini on tämä pekoninen olutliemi. Olut voi olla varmaan mikä tahansa vaalea olut, mutta valitsemalla raikkaan vehnäoluen homma ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen.

Simpukat olut-pekoniliemessä

Simpukat olut-pekoniliemessä (2–4:lle hengelle)

  • 1½ kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 pkt pekonia
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pll vehnäolutta
  • suolaa
  • mustapippuria

Harjaa simpukoiden kuoret puhtaiksi kylmässä vedessä ja poista kuorien välistä mahdollisesti pilkottava ”parta”. Heitä sellaiset simpukat pois, joiden kuori on rikki ja jotka eivät ollenkaan lähde sulkeutumaan kuorta napautettaessa. Huom! Tämän vaiheen voit skipata, jos käytät esikäsiteltyjä simpukoita.

Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista pekonit isossa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää olut. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla (liemi saa olla varsin suolaista).

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää simpukat kattilaan. Peitä kattila kannella. Höyrytä simpukoita noin 5–7 minuuttia. Kattilaa on hyvä ravistaa pari kertaa sen varmistamiseksi, että kaikki simpukat pääsevät avautumaan. Simpukat ovat kypsiä siinä vaiheessa, kun niiden kuoret ovat kokonaan auenneita. Huom! Jätä sellaiset simpukat syömättä, joiden kuori ei ole auennut kypsentämisen aikana.

Tarjoile simpukat syviltä lautasilta ja kaada lientä päälle. Koristele halutessasi hienonnetulla lehtipersiljalla.

Simpukat olut-pekoniliemessä

Simpukat olut-pekoniliemessä


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: