Perunablinit

Keitetyistä perunoista valmistuvat blinit ovat kuohkeampia ja kevyempiä kuin tattariblinit. Kokeile erilaisten lisukkeiden kanssa: kala, mäti ja äyriäiset toimivat erityisen hyvin perunablinien kanssa. Me nautimme blinit paistettujen viiriäisenmunien, siianmädin ja ranskankerman kanssa.

Perunablinit (6 keskikokoista bliniä)

  • 250 g kuorittuja perunoita (jauhoisia)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunoista vesi pois ja puserra perunat perunaprässin tai -pusertimen läpi kulhoon (taikka survo perunat). Sekoita lämpimien perunoiden joukkoon ensin jauhot, sitten ranskankerma ja lopuksi kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista blini- tai lettupannulla miedolla lämmöllä, jotta blinit ehtivät kypsyä kunnolla. Käytä reippaanlaisesti voita paistamiseen. Tarjoile blinit lämpiminä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.