Perunablinit

Perunablinit

Keitetyistä perunoista valmistuvat blinit ovat kuohkeampia ja kevyempiä kuin tattariblinit. Kokeile erilaisten lisukkeiden kanssa: kala, mäti ja äyriäiset toimivat erityisen hyvin perunablinien kanssa. Me nautimme blinit paistettujen viiriäisenmunien, siianmädin ja ranskankerman kanssa.

Perunablinit (6 keskikokoista bliniä)

  • 250 g kuorittuja perunoita (jauhoisia)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunoista vesi pois ja puserra perunat perunaprässin tai -pusertimen läpi kulhoon (taikka survo perunat). Sekoita lämpimien perunoiden joukkoon ensin jauhot, sitten ranskankerma ja lopuksi kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista blini- tai lettupannulla miedolla lämmöllä, jotta blinit ehtivät kypsyä kunnolla. Käytä reippaanlaisesti voita paistamiseen. Tarjoile blinit lämpiminä.

, ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: