Kampasimpukat samppanjakastikkeessa

Kampasimpukat samppanjakastikkeessa

Kampasimpukoiden valmistaminen hermostuttaa ainakin itseäni. Kampasimpukoita paistaessa saa jännittää, paistuvatko simpukat ylikypsiksi vai jäävätkö ne sittenkin keskeltä liian raaoiksi. Sous vide -kypsentäminen poistaa kaiken huolen, koska vesihauteessa kampasimpukat kypsyvät tasalaatuisen täydellisiksi.

Samppanjakastike kruunaa kampasimpukat. Kampasimpukat voi tarjoilla kastikkeen kera sellaisenaan tai paahdetun leipäviipaleen päällä. Lasiin kannattaa kaataa – luonnollisestikin – samppanjaa.

Kampasimpukat samppanjakastikkeessa (4:lle hengelle)

Kampasimpukat

 • 200 g (pakastettuja) kampasimpukoita
 • 1 rkl voita
 • ripaus suolaa

Laita sulaneet kampasimpukat, voi ja suola vakuumipussiin. Ime pussista ilmat ja saumaa vakuumipussi. Laita pussi 51-asteiseen vesihauteeseen 30 minuutiksi. Ruskista kampasimpukat kuumalla pannulla voissa molemmin puolin. Kampasimpukat ovat kypsyneet vesihauteessa, joten pannulla niihin otetaan nopeasti kaunis ruskea pinta.

Samppanjakastike

 • 1 salottisipuli
 • 5 kokonaista mustapippuria
 • 3 timjamin oksaa
 • 1 laakerinlehti
 • 1 tl sitruunamehua
 • 1 ½ dl samppanjaa (tai kuivaa kuohuviiniä)
 • 150 g ranskankermaa
 • 1 rkl voita
 • 50 g kirjolohenmätiä
 • suolaa

Kuori ja silppua sipuli. Laita sipuli, mustapippurit, timjamin oksa, laakerinlehti, sitruunamehu ja samppanja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä noin kaksi ruokalusikallista. Siivilöi liemi. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja sekoita huolellisesti. Kuumenna kastike ja lisää joukkoon voi voimakkaasti sekoittaen. Viimeistele kastike kirjolohenmädillä. Mausta suolalla.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: