Selleripyree

Selleripyree

SelleripyreeSelleri ei todellakaan kuulu suosikkijuureksiini. Näin ollen minulle on täydellinen mysteeri, miksi ihmeessä päätimme tehdä selleripyreetä belgialaisen lihapadan lisukkeeksi. Sellereiden kiehuessa keittiössämme olin täysin varautunut syömään lihapataa sellaisenaan. Suureksi yllätyksekseni sellerin voimakas maku oli menettänyt suurimman teränsä keittämisen aikana ja pyreestä tuli – jos ei nyt herkullista – niin ainakin täysin syötävää.

Selleripyree (4–6:lle henkilölle)

  • 900 g juuriselleriä
  • 150 g jauhoista perunaa
  • n. 15 dl kanalientä
  • 60 g voita
  • ½–1 dl kuohukermaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • (tuoretta ruohosipulia)

Kuori ja kuutioi juuriselleri ja peruna. Laita juurekset kattilaan ja kaada päälle kanalientä sen verran, että juurekset peittyvät kunnolla. Keitä juureksia kanaliemessä pehmeiksi, noin 10–15 minuuttia kuutioiden koosta riippuen.

Valuta juurekset liemestä. Soseuta juurekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. (*)

Siirrä juuressose kattilaan hyvin miedolle lämmölle. Sekoita joukkoon voi. Lisää kermaa, kunnes pyreen koostumus on sopivaa. Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Halutessasi voit ripotella lautaselle annostellun pyreen päälle silputtua ruohosipulia.

(*) Itse soseutin juurekset ensin sauvasekoittimella ja sen jälkeen siirsin soseen tiheään siivilään. Painelin soseen siivilän läpi lusikan avulla, jolloin sellerin kuituiset säikeet jäivät siivilään ja soseesta tuli erityisen sileätä.

, ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: