Makkara-papukeitto

Makkara-papukeitto

Makkara-papukeitto

Pakkaset eivät näytä hellittävän ihan lähipäivinä, joten ulkosalla tehdyn lenkin jälkeen on mukavaa lämmitellä höyryävän keittolautasen äärellä. Keiton tulisuutta on helppo säätää jokaisen suuhun sopivaksi: käytä chiliä joko enemmän tai vähemmän. Jos tulisuus ei ole sinun juttusi, valitse erityisen makoisa raakamakkara, niin keitostasi ei varmasti jää puuttumaan makuja.

Makkara-papukeitto (4:lle henkilölle)

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 porkkanaa
  • 1 tlk voipapuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 7 dl lihalientä
  • 300 g raakamakkaraa
  • suolaa

Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori porkkana ja suikaloi ohueksi. Huuhtele ja valuta pavut.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli ja chili ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon lihaliemi. Sekoita ja anna keiton kiehua pari minuuttia.

Purista raakamakkarasta sopivankokoisia paloja suoraan keittooon. Lisää porkkanasuikaleet ja anna keiton hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää pavut. Jatka kannen alla hauduttamista noin 5 minuuttia, kunnes makkara ja porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: