Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

Paahdettu kukkakaalikeitto

Näemmä näin talvisin tulee syötyä useasti keittoa. En kuitenkaan pistä pahakseni, että keittokattila tuntuu porisevan keittiössämme tasaisin väliajoin, sillä varsinkin kasvissosekeitot ovat yksinkertainen ja ”kivuton” tapa lisätä kasvisten käyttöä.

Paahdettu kukkakaalikeitto (4:lle henkilölle)

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • ½ sipuli
  • 1 rkl voita
  • 7 ½ dl kanalientä
  • 30 g pecorinojuustoa (raastettuna)
  • 1–2 dl kuohukermaa
  • suolaa

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Levitä kukkakaali ja valkosipulit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit saavat kullanruskeaa väriä pintaansa.

Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Kun kinkut ovat jäähtyneet, rouhi pieniksi paloiksi.

Hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulisilppua noin 5 minuuttia. Lisää paahdetut valkosipulit ja kukkakaali kattilaan. Kaada päälle kanaliemi. Keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.

Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sileäksi (tehosekoittimella tai sauvasekoittimella). Laita keitto takaisin liedelle, kiehauta ja lisää joukkoon juustoraaste sekä kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Viimeistele annokset rouhitulla kinkulla.Paahdettu kukkakaalikeitto


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: