Maissileipä

Maissileipä

MaissileipäGluteenittomia leipiä on saatavilla kaupoissa, mutta leipätarjonta on melko yksipuolista ja pääasiallisesti pakasteisiin painottunutta. Lisäksi gluteenittomat leivät ovat melkoisen hintavia (arvatenkin pienistä tuotantomääristä johtuen). Kokeile siis tätä helppoa ohjetta ja nauti lämpimästä, vastaleivotusta leivästä.

Maissileipä (1 kpl)

 • 100 g (noin 2 ½ dl) pakastemaissia
 • 3 ½ dl maissijauhoa
 • 1 ¼ dl kvinoajauhoa
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl ksantaanijauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ½ tl ruokasoodaa
 • ½ tl rouhittua mustapippuria
 • 100 g voita
 • 2 dl maitoa
 • ½ dl maustamatonta jugurttia
 • 2 kananmunaa
 • 50 g vaaleaa cheddarjuustoa (raasteena)
 • oliiviöljyä vuoan voiteluun

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Levitä jäiset maissinjyvät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes maissinjyvät ovat hieman ruskettuneita.

Sekoita jauhot, suola, ksantaani, leivinjauhe, ruokasooda ja mustapippurirouhe keskenään.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, jugurtti, kananmunat ja jäähtynyt voisula. Sekoita sileäksi taikinaksi. Sekoita lopuksi taikinaan paahdetut maissinjyvät ja juustoraaste.

Voitele noin 24×10 cm:n kokoinen leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia. Me otimme leivän pois uunista siinä vaiheessa, kun leivän keskelle painettu digitaalinen paistomittari näytti 93 astetta. Maissileipä


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: