Katkarapu-kvinoasalaatti

Katkarapu-kvinoasalaatti

Söin tänään lounaaksi Stockmannilta ostetun rapu-kvinoasalaatin. Kvinoan joukkoon oli valitettavasti sekoitettu punasipulia melkoisen reippaalla kädellä ja jokiravut jäivät harmittavasti sipulin jalkoihin. Salaatti kuitenkin piti nälän loitolla sen verran pitkään, että illalla Kahden keittiössä kvinoalle päätettiin antaa revanssin mahdollisuus. Kvinoa ei pettänyt, vaan hoiti homman loistavasti kotiin!

Katkarapu-kvinoasalaatti (2:lle henkilölle)

 • 250 g jättikatkaravun pyrstöjä (tai isokokoisia katkarapuja)
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl limemehua
 • ½ tl suolaa
 • ½ tl tulista chilikastiketta
 • 1 dl kvinoaa
 • 2 veriappelsiiniä
 • muutama aurinkokuivatun tomaatin viipale
 • suolaheinää (ja/tai rucolaa, pinaattia yms.)
 • oliiviöljyä

Sulata katkaravut hitaasti yön yli jääkaapissa. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja anna valua siivilässä. Purista valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset (eli puristettu valkosipuli, oliiviöljy, limemehu, suola ja chilikastike) keskenään. Lisää joukkoon sulatut ja valutetut katkaravut. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Ota katkaravut marinadista ja valuta. Halutessasi voit paistaa tai grillata katkaravut.

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaisesti ja anna jäähtyä.

Kuori ja leikkaa veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.

Sekoita katkaravut, jäähtynyt kvinoa, appelsiinilohkot, aurinkokuivatut tomaatit ja suolaheinä keskenään. Annostele lautasille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.