Mango-omenachutney

Mango-omenachutney

Mango-omenachutneyMyönnän, että en ole koskaan aiemmin maistanut mangochutneytä (tai mitään muutakaan chutneytä). En siis tiedä, kuinka lähellä itse tehdyn mango-omenachutneyn maku on ”aitoa tavaraa”. Sen kuitenkin osaan sanoa, että tätä happaman makeaa lisuketta tullaan keittämään uudemmankin kerran Kahdessa keittiössä. Vaikka vertailukohtaa ei olekaan, lopputulos oli oikein mainio.

Mango-omenachutney

 • 1 mango
 • 1 omena
 • ½ punasipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 10 g (noin peukalonpään kokoinen pala) tuoretta inkivääriä
 • 1 dl sokeria
 • ½ dl valko- tai omenaviinietikkaa
 • ½ dl vettä
 • 20 g keltaisia rusinoita
 • ½ tl chilihiutaleita
 • ¼ tl jauhettua kurkumaa
 • ¼ tl sinappijauhetta
 • ¼ tl suolaa

Kuori mango ja omena; leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Laita sokeri ja viinietikka kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mango, omena, sipulit, inkivääri, rusinat, vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos on paksua ja hillomaista (30–60 minuuttia riippuen mangon kypsyydestä). Sekoita silloin tällöin.

Kaada kuuma chutney puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi, kun chutney on vielä kuumaa (näin purkkiin muodostuu tyhjiö). Anna makujen tasoittua muutaman päivän ajan (jos vain suinkaan maltat). Säilytä jääkaapissa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: