Kookosmokka

Kookosmokka

Kookosmokka

Eilen kävimme maistelemassa, millaista kahvia Starbucks tarjoaa Suomessa. Lopputulos: kuuma, mutta mauton cafe mocha poltti suun ja cafe americano päätyi Akateemisen edustalla olevaan roskikseen. Voi olla, että kaikki maistuu ulkomaan matkoilla paremmalta ja siksi odotukset olivat liian korkealla taikka sitten kahvilaketjun taso vaihtelee maasta toiseen. Oli miten oli, kookosmaitoon tekemämme cafe mocha löi Starbucksin mokkajuoman mennen tullen.

Kookosmokka (2:lle henkilölle)

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • ¾ dl (kookospalmu)sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 3 kupillista espressokahvia
  • (1 tlk kookosmaitoa ja 1 tl vaniljasokeria kookoskermavaahtoa varten)

Kuumenna kookosmaito kattilassa. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja vaniljajauhe. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Valmista kolme kupillista espressokahvia ja kaada kaakaon joukkoon. Sekoita ja annostele laseihin.

Koristele halutessasi kookoskermavaahdolla. Tätä varten laita kookosmaitotölkki jääkaappiin useammaksi tunniksi (mielellään vuorokaudeksi), jotta kiinteä, kermamainen osa erottuu nestemäisestä osasta. Avaa tölkki pohjasta käsin. Valuta nestemäinen kookosmaito pois.(*) Lusikoi tölkkiin jäävä kiinteä kookoskreemi vatkauskulhoon. Lisää vaniljasokeria ja vatkaa sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi.

(*) Nestemäisen kookosmaidon voi käyttää esimerkiksi smoothien pohjana.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: