Kurpitsansiemenleipä

Kurpitsansiemenleipä

KurpitsansiemenleipäTämä leipä on täysin viljaton, vaikka ei sitä maun tai ulkonäön perusteella uskoisikaan. Lisäksi leipä on yllättävän mehevä ja kostea ottaen huomioon, että se on leivottu pelkistä siemenistä ja pähkinöistä. Eikä siinä vielä kaikki: pari leipäsiivua pitää nälän poissa pitkään.

Kurpitsansiemenleipä

 • 150 g kurpitsansiemeniä
 • 130 g mantelijauhoa
 • 60 g pekaanipähkinöitä
 • 40 g saksanpähkinöitä
 • 25 g mantelirouhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 3 kananmunaa
 • 3 kananmunan valkuaista
 • 60 g voita
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • 50 g omenasosetta

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Jauha kurpitsansiemenet monitoimikoneessa hienohkoksi jauhoksi.

Sekoita jauhetut kurpitsansiemenet, mantelijauho, pähkinät, mantelirouhe, suola, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja kananmunan valkuaiset, sulatettu voi, hunaja ja omenasose. Sekoita huolellisesti.

Voitele noin 24×10 cm:n kokoinen leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia (tai kun leivän keskelle työnnetty digitaalinen paistomittari näyttää 90 astetta).


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: