Salami-herkkusienipiirakka


Salami-herkkusienipiirakka

Harvoin itse piirakkapohja on erityisen maukas, mutta tämäpä taikina on poikkeus. Taikina saa makua sekä valkosipulista että tuoreesta rosmariinista. Toki yrttejä olisi voinut olla useampaakin sorttia, mutta tällä hetkellä meidän keittiön ikkunan edessä kevään tuloa odottelee ainoastaan rosmariini.

Salami-herkkusienipiirakka (25 cm:n piirakkavuoka)

Pohja:

 • 3 ½ dl mantelijauhoa
 • 1 puristettu valkosipulinkynsi
 • 1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
 • ½ tl suolaa
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl vettä

Täyte:

 • 200 g tuoreita herkkusieniä
 • 125 g salamia
 • 4 kananmunaa
 • ¾ dl ruokakermaa
 • ½ tl rouhittua mustapippuria
 • 50 g mozzarellajuustoraastetta

Valmista piirakkapohja sekoittamalla ensin kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.(*) Esipaista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte piirakkapohjan paistuessa: Viipaloi herkkusienet ja paista niitä kevyesti paistinpannulla. Anna jäähtyä. Suikaloi tai kuutioi salami. Levitä paistetut sienet ja salami jäähtyneelle piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat, ruokakerma sekä mustapippuri keskenään ja kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

(*) Piirakkavuokamme oli sen verran isokokoinen (28 cm halkaisijaltaan), että en yrittänyt väkisin saada taikinaa riittämään reunoille. Hyvin piirakka paistui irtopohjavuoassa ilman taikinareunojakin.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: