Omenapiirakka

Omenapiirakka

Tämä gluteeniton omenapiirakka maistuu sellaisenaan taikka esimerkiksi vaniljajäätelöllä tai -kastikkeella ryyditettynä.

Omenapiirakka (23 cm:n piirakkapohja)

Pohja:

 • 5 dl mantelijauhoa
 • ½ tl suolaa
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 1 kananmuna

Sekoita mantelijauho, suola, kookosöljy ja kananmuna keskenään tasaiseksi massaksi joko monitoimikoneessa tai käsin. Sekoita, kunnes aineksista muodostuu taikinapallo. Painele taikina voilla voidellun piirakkavuoan pohjalla ja reunoille.

Omenatäyte:

 • 6 omenaa
 • 30 g voita
 • 1 tl jauhettua kanelia
 • 1 dl kookospalmusokeria
 • 2 rkl vettä
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • (tarvittaessa maizenaa suurustamiseen)

Kuori omenat ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Laita omenaviipaleet pannulle. Sirottele niiden päälle kanelia ja sokeria. Lisää vesi ja sitruunamehu. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet ja saaneet makua. Lisää tarvittaessa maizenaa, mikäli pannulla oleva neste ei ole riittävän sakeaa. Kaada omenaviipaleet piirakkavuokaan pohjataikinan päälle.

Murupäällyste:

 • 2 ½ dl kaurahiutaleita
 • 1 ¼ dl mantelijauhoa
 • ¾ dl kookospalmusokeria
 • 50 g voita

Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauho, sokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään tasaiseksi massaksi joko monitoimikoneessa tai käsin. Lisää murupäällyste piirakkavuokaan omenaviipaleiden päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35–45 minuuttia. Mantelijauhot ottavat itseensä väriä herkästi, joten piirakka kannattaa peittää leivinpaperin palasella siinä vaiheessa, kun murupäällyste on kauniin kullanruskeata.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: