Banaani-taatelikeksit

Banaani-taatelikeksit

Banaani-taatelikeksit

Aikomukseni oli pitää viikon tai jopa parin mittainen tauko keksien leipomisesta, mutta keittiön pöydällä lojuvat ylikypsät banaanit siirsivät keksitauon aloitusta hieman edemmäksi. Näitä keksejä en lähtisi leipomaan vieraille tarjottavaksi, sillä ne ovat sen verran terveellisen makuisia ja oloisia, että eivät varmaan ihan jokaiselta sukulaiselta tai tuttavalta saa vilpitöntä ihailua osakseen. Minulle nämä maistuvat esimerkiksi aamusella sekä salitreenin jälkeen. Näissä kekseissä on jotain kaurapuuromaista, mutta ovat kuitenkin huomattavasti paremman makuisia. Minä en suostu kaurapuuroa syömään, mutta näitä keksejä napostelen ihan mielelläni.

Banaani-taatelikeksit (12–15 kpl)

  • 3 ylikypsää banaania
  • 100 g kuivattuja taateleita
  • 4 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Soseuta banaanit haarukalla. Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja lisää banaanisoseeseen. Sekoita loputkin aineet joukkoon. Nostele taikinasta leivinpaperin päälle pellille parin ruokalusikan kokoisia nokareita. Taikina ei kohoa uunissa, joten keksejä kannattaa hieman tuunata edustavamman näköisiksi. Paista noin 20 minuuttia.

Banaani-taatelikeksit


2 vastausta artikkeliin “Banaani-taatelikeksit”

    • Varmasti voi tehdä. 🙂 Tuoreet ja kuivatut taatelit ovat kuitenkin koostumukseltaan melko lähellä toisiaan. Tule ihmeessä kertomaan leipomisen jälkeen, miten resepti toimii tuoreilla taateleilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: