Kahvimarengit

Kahvimarengit

Marengit ovat suhteellisen helppoja tehdä ja ne säilyvät kauan. Itse asiassa minun mielestäni marengit eivät ole parhaimmillaan vastapaistettuina, vaan vasta sitten, kun ne ovat hieman imeneet kosteutta itseensä. Muistan vielä tänä päivänäkin tähän astisen elämäni ehdottomasti parhaat marengit, vaikka aikaa niiden mutustelusta onkin vierähtänyt varmaan yli 20 vuotta. Kovin nopeasti ne eivät “valmistuneet”, sillä aikaa kului noin puolisen vuotta. Todellisten sitkomarenkien tekemiseen tarvittiin kokonainen talvi ja kesämökin korkean astiakaapin päälle unohtunut purkillinen mummin paistamia marenkeja.

Kahvimarengit (n. 35 keskikokoista marenkia)

  • 4 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä)
  • 4 dl (240 g) tomusokeria
  • 4 tl pikaespressojauhetta

Laita kiertoilmauuni lämpenemään 110 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Sekoita kahvijauhe ja sokeri keskenään. Lisää sokeri-kahvijauheseos vaahdon joukkoon samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa niin kauan, että vaahto on sen verran jämäkkää, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Lusikoi tai pursota marengit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa noin 1–2 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.(*) Laita sitten lämpö pois päältä ja avaa uuninluukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua yön yli uunissa.

Jos haluat marenkien säilyvän kuivina ja rapsakoina, säilytä niitä ilmatiiviissä rasiassa.

(*) Me halusimme marenkien jäävän sisältä hieman sitkeiksi, joten paistoimme marenkeja vain 50 minuuttia.

Kahvimarengit

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.