Lohilaatikko lantusta

Lohilaatikko lantusta

Lohilaatikko lantustaOlen ikionnellinen, että lanttu valikoitui viime kuukauden kasvikseksi ennakkoluuloistani ja nuoruudenaikaisista huonoista kokemuksista huolimatta. Lanttu nimittäin osoittautui todella monipuoliseksi ja herkulliseksi juurekseksi, joka makeudestaan huolimatta pelaa hyvin yhteen monenlaisten makumaailmojen kanssa. Kahden keittiössä ei juurikaan syödä perunoita ja jatkossa varmaan entistäkin harvemmin, sillä lanttu pesee perunan monessakin eri suhteessa: lantussa on enemmän vitamiineja, runsaammin makua, vähemmän hiilihydraatteja ja enemmän kuitua.

Lohilaatikko lantusta (4–6:lle henkilölle)

  • n. 1 kg lanttua
  • 500 g kylmäsavulohta (viipaleina)
  • 4 dl ruokakermaa
  • 150 g mozzarellajuustoraastetta
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä uunivuoan voitelemiseen

Kuori lanttu ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan  kerroksittain lanttu- ja lohiviipaleita. Rouhi hieman mustapippuria ja suolaa kerrosten väliin. Kaada kerma vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: