Chorizo-kvinoarisotto

Chorizo-kvinoarisottoHennon pähkinäisestä kvinoasta ja sopivan tulisesta chorizosta loihtii vähällä vaivalla supermaukkaan “pikarisoton”. Ruoka valmistuu alle 25 minuutissa eli on mitä mainioin ratkaisu “mitä tänään syötäisiin” -tuskailuihin.

Chorizo-kvinoarisotto (2:lle henkilölle)

  • 100–200 g chorizomakkaraa
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tomaattia
  • 2 dl kvinoaa
  • 3–4 dl vettä
  • 1 rkl kanafondia
  • 100 g pakasteherneitä
  • 4 rkl parmesanjuustoraastetta

Leikkaa makkara paloiksi (tai viipaleiksi) ja ruskista paistokasarissa. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää sipulit paistokasariin ja kuullota muutaman minuutin ajan. 

Poista tomaateista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää tomaatit, (huuhdeltu) kvinoa, vesi ja kanafondi kasariin. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuutin ajan tai kunnes, kvinoa on kypsää (tarkista keittoaika pakkauksesta). Lisää pakasteherneet siinä vaiheessa, kun kvinoa on vielä hieman raakaa. Sekoita lopuksi joukkoon parmesanjuustoraaste.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.